NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN SHOP TICKETS
11
mei
Club City Football Group breidt uit naar België met de overname van Lommel SK City Football Group neemt Lommel SK over. Door de investering groeit de wereldwijde aanwezigheid van CFG en de focus op de ontwikkeling van clubs, academies en spelers. Als onderdeel van CFG's netwerk van clubs zal Lommel bijdragen tot en profiteren van het delen van kennis en ervaring binnen de groep. De voltooiing van de overeenkomst volgt op de verlenging van de licentie voor het professionele voetbal van de club.

Lommel SK, momenteel in de Belgische tweede klasse, speelt zijn thuiswedstrijden in het Limburgse Soevereinstadion met een capaciteit van 8.000 toeschouwers. De geschiedenis van onze club gaat bijna een eeuw terug en staat bekend om de sterke academie en de focus op de ontwikkeling van de jeugd.

In het nieuwe bestuur van de club zal Paul Kerkhofs, huidig voorzitter van Lommel SK, waarvan CFG de meerderheid van de aandelen heeft overgenomen, zetelen.

CFG, 's werelds grootste privé-eigenaar en exploitant van voetbalclubs, die het meest bekend is om zijn eigendom van Engelse Premier League Champions, Manchester City FC, omvat ook New York City in de VS, Melbourne City FC in Australië, Yokohama F. Marinos in Japan, Montevideo City Torque in Uruguay, Girona FC in Spanje, Sichuan Jiuniu FC in China en Mumbai City FC in India.

Ferran Soriano, Chief Executive van City Football Group, zegt:

"We zijn verheugd om Lommel SK te verwelkomen in de City Football Group en om samen met de fans en de stad te werken aan de ontwikkeling van de club. België is één van de beste voetballanden van Europa, zoals blijkt uit het succes van de nationale ploeg en de ontwikkeling van spelers van wereldklasse, waarvan we sommige heel goed kennen, zoals Kevin De Bruyne en Vincent Kompany. Deze investering maakt deel uit van onze langetermijnstrategie om in de belangrijkste voetballanden aanwezig te zijn, mooi voetbal te brengen en talent te ontwikkelen. We werden aangetrokken door de cultuur van Lommel, de opleidingsfaciliteiten en het engagement voor de ontwikkeling van de jeugd en we kijken ernaar uit om van hun aanpak te leren en de club te helpen evolueren in de komende maanden en jaren."

Paul Kerkhofs, voorzitter van de VZW Lommel SK, voegde daaraan toe:

"We zijn verheugd dat de City Football Group ervoor gekozen heeft om Lommel over te nemen en de toekomst van onze club veilig te stellen. We zijn erg onder de indruk van hun filosofie, hun jarenlange ervaring en hun aanpak en kijken ernaar uit om samen te werken om Lommel SK vooruit te helpen".

Bob Nijs, burgemeester van Lommel, voegt verder toe:

"Lommel SK is een ongelooflijk belangrijk deel van onze gemeenschap. In City Football Group hebben we een ambitieuze, stabiele en betrouwbare partner, die zich inzet voor de ontwikkeling van jonge spelers en de club zal helpen om te groeien en te slagen in de toekomst. Het is uitstekend nieuws voor de club en voor de Stad Lommel".

Over City Football Group

De City Football Group, opgericht in mei 2013, is de grootste particuliere eigenaar en exploitant van voetbalclubs ter wereld en is geheel of gedeeltelijk eigenaar van acht clubs in grote steden over de hele wereld: Premier League Champions Manchester City in het Verenigd Koninkrijk, New York City FC in de VS, Melbourne FC in Australië, Yokohama F. Marinos in Japan, Montevideo City Torque in Uruguay, Girona FC in Spanje, Sichuan Jiuniu FC in China en Mumbai City FC in India. Met 13 kantoren over de hele wereld investeert CFG ook in andere voetbalgerelateerde bedrijven en projecten en fungeert het als een wereldwijd commercieel platform voor zijn partners, terwijl het zijn visie op het gebruik van voetbal voor sociaal welzijn op lokale en wereldwijde schaal via de liefdadigheidsinstellingen, stichtingen en andere MVO-initiatieven van zijn clubs waarmaakt.

Abu Dhabi United Group, het investeringsvehikel van Zijne Hoogheid Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, is de meerderheidsaandeelhouder van CFG (c.77%).  Daarnaast is c.12% van de CFG-aandelen in handen van een consortium van Chinese institutionele beleggers onder leiding van China's toonaangevende media- en entertainmentconglomeraat CMC Inc. Nog eens c.10% is in handen van Silver Lake, een wereldleider op het gebied van technologie-investeringen.