NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN SHOP TICKETS
17
okt
Eerste ploeg Peter Maes volgt Stefan Gislason op! Lommel SK heeft Peter Maes aangesteld als opvolger van Stefan Gislason.

Lommel SK wenst Stefan Gislason uitdrukkelijk te bedanken voor de geleverde inspanningen en wenst hem veel succes in zijn verdere loopbaan.

Als opvolger is Peter Maes aangesteld. De geboren en getogen Lommelaar is een bekend gezicht binnen de club en werd namiddag voorgesteld tijdens een persconferentie.

In de jaren tachtig was Peter als doelman in Lommel aan de slag. Daarna speelde hij nog voor Racing Mechelen, Anderlecht, Beveren, Standard en Germinal Beerschot.

Als trainer bouwde hij een zeer succesvolle carrière uit bij Meerhout, Geel, KV Mechelen, Lokeren en KRC Genk. Hij won met Lokeren tweemaal de Beker van België en werd verkozen tot trainer van het jaar in 2014. In 2012 werd onze nieuwe trainer beloond met de Trofee Raymond Goethals en Guy Thys Award!

“Ik ben heel blij dat ik terug aan de slag kan”, zegt Peter tevreden. “Ik werd gecontacteerd door sportief directeur Ronny Van Geneugden met de vraag of mij dit zou interesseren. Ik weet wat er de voorbije periode gebeurd is op de club, want ik woon in Lommel. Ik zie hoe groot het engagement is en hoeveel voetbalkennis er is. Met ook de terugkeer van Harm (van Veldhoven) en Philip (Haagdoren). Nu kom ik daarbij dus iedereen die voetbal hier een warm hart toedraagt, weet hoe mooi dit is.”

“Ik stond ook versteld van de plannen op lange termijn, dus dit avontuur zinde me wel. Mijn beslissing was dan ook snel genomen. Dat de club mij hier nu omarmt na een heel moeilijke periode brengt toch iets teweeg bij een mens. Ik wil dit project dus absoluut laten slagen, met niet anders dan resultaten. Daar ben ik in het verleden altijd in geslaagd en dat wil ik ook doen in mijn eigen stad.” klinkt het.

Peter Maes tekende een contract tot het einde van het seizoen.