NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_BEKER7'
03
feb
Wedstrijd - Verslag Onderuit tegen een efficiënter Kortrijk! Lommel SK werd gisterenavond uitgeschakeld in de 1/16 finales van de Croky Cup. Onze jongens lieten goed voetbal en inzet zien maar misten de nodige efficiëntie om hiervoor beloond te worden. Kortrijk vond vlotter de weg naar de netten en mag zich op maken voor de 1/8 finales. 1-3 14' Pape Hebib Gueye 0-1
60' Teddy Chevalier 0-2
71' Kevin Kis 1-2
92' Faïz Selemani 1-3
Opstelling Lommel SK3 - Laurent Lemoine
5 - Kevin Kis
6 - Glenn Neven
7 - Robin Henkens
16 - Arno Verschueren
18 - Kolbeinn Thordarson
19 - Jordan Attah Kadiri
26 - Vinicius De Souza Costa
29 - Marlos Moreno
55 - Tomas Svedkauskas
70 - Anass Zaroury
Opstelling KV Kortrijk1 - Adam Jakubech
3 - Brendan Hines-Ike
4 - Gilles Dewaele
9 - Teddy Chevalier
10 - Faïz Selemani
11 - Jovan Stojanovic
17 - Pape Hebib Gueye
20 - Sambou Sissoko
25 - Yevhenii Makarenko
51 - Eric Ocansey
66 - Aleksandar Radovanovic
Kaarten Lommel SK Robin Henkens (39')
Kolbeinn Thordarson (73')
Kevin Kis (93')
Kaarten KV Kortrijk Faïz Selemani (36')
Jovan Stojanovic (38')
Gilles Dewaele (43')
Wissels Lommel SK73' - Arno Verschueren Yannick Vandersmissen
74' - Jordan Attah Kadiri Juan Bautista Cejas
78' - Anass Zaroury Koki Saito
Wissels KV Kortrijk46' - Gilles Dewaele Petar Golubovic
59' - Yevhenii Makarenko Michiel Jonckheere
60' - Eric Ocansey Timothy Derijck
71' - Teddy Chevalier Yani Van Den Bossche
77' - Jovan Stojanovic Trent Sainsbury

 
 
Verslag

Geen Liam Manning op de Lommelse bank. Onze T1 zit uit voorzorg in quarantaine. Peter van der Veen nam de honneurs waar en voerde één wijziging door. Manfred Ugalde kreeg rust en Jordan Attah Kadiri stond aan de aftrap. Op de bank zagen we voor het eerst jeugdproduct Augustin Anello en Mohammed Aminu plaatsnemen.


Van bij de aftrap zochten onze jongens de weg naar het bezoekende doel. Een vlotte combinatie tussen Marlos Moreno en Jordan Attah Kadiri kwam voor de voeten van Anass Zaroury terecht. Helaas verdween zijn schot net naast de paal. Marlos Moreno zou vervolgens de defensie van Kortrijk nog regelmatig pijn doen. Ondertussen begon het flink te regenen aan de Gestelsedijk. Helaas viel er ook een bezoekend doelpunt uit de lucht. Gueye kon op hoekschop de bal onhoudbaar binnenkoppen, 0-1. Lommel liet het hoofd niet hangen en bleef vlot combineren. Het was nochtans niet altijd even makkelijk door de modderige omstandigheden en een tegenstander die hoog druk bleef zetten. Anass Zaroury probeerde het nogmaals maar zijn schot werd gepakt door Jakubech. Aan de overkant kon Chevalier zjn schot niet genoeg richting meegeven. Lommel dreigde nog driemaal voor rust. Jakubech moest zich reppen op een kopbal van Laurent Lemoine en kende de nodige moeite met een pegel van Arno Verschueren. Marlos Moreno trapte vanuit een schuine hoek in het zijnet. Zo gingen we met een bezoekende voorsprong richting de kleedkamers.


Bij de bezoekers vond er één wissel plaats tijdens de rust. Golubovic verving Dewaele. Hoewel Lommel fel aan de tweede helft begon was de eerste kans voor de bezoekers. Tomas Svedkauskas had een prachtige redding in huis op de kopbal van Selemani. Anass Zaroury ging zijn kans met een afstandsschot dat maar net over doel vloog. Marlos Moreno bleef Ocansey in de problemen brengen en na een prima actie kwam de bal voor de voeten van Jordan Attah Kadiri. Helaas mikte hij deze unieke mogelijkheid naast het doel. Een bedrijvige Anass Zaroury probeerde het nog eens met een snelle dribbel en knap schot. Jakubech pakte uit met een prima redding. Na een hoekschop van Kevin Kis wist Jakubech de bal maar net te beroeren voor drie aanstormende Lommelaren. De gelijkmaker leek eraan te komen maar de koude douche volgde aan de overkant. Chevalier prikte de 0-2 tegen de netten. Lommel bleef niet bij de pakken zitten en bleef het bezoekende doel opzoeken. Opnieuw Anass Zaroury met het schot maar ook nu was Jakubech bij de pinken. Even later werd Kolbeinn Thordarson onderuit gehaald in het strafschopgebied. Kevin Kis twijfelde niet en schoot onhoudbaar de 1-2 op het bord. Even later volgde er ook een strafschop voor de bezoekers. Selemani nam een rustige aanloop maar Tomas Svedkauskas kwam als winnaar uit de strijd. In de slotfase bleven onze jongens zoeken naar de verdiende gelijkmaker maar het was steeds net niet. In een strijd van alles of niets werd het uiteindelijk niets. Selemani profiteerde ervan om de 1-3 te scoren in het absolute van de wedstrijd.


Onze jongens verlaten met opgeheven hoofd het bekeravontuur. Het voetbal was bij momenten leuk om naar te kijken maar de efficiëntie bleek een werkpunt. Kortrijk profiteerde hiervan om als winnaar uit de strijd te komen. De volgende opdracht is nu zaterdag op het veld van Seraing. Opnieuw een leuke affiche in de spannende strijd voor de tweede plaats.