NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE20'
22
feb
Wedstrijd - Verslag Knappe doelpunten zorgen voor verdiende overwinning. De bezoekers uit Lier kwamen nog voor het verstrijken van het openingskwartier op voorsprong. Kolbeinn Thordarson scoorde na een knap uitgespeelde aanval voor de rust de gelijkmaker. Robin Henkens zette met een heerlijke assist Arno Verschueren op weg naar het winnende doelpunt. 2-1 13' Yentl Van Genechten 0-1
38' Kolbeinn Thordarson 1-1
77' Arno Verschueren 2-1
Opstelling Lommel SK6 - Glenn Neven
7 - Robin Henkens
9 - Koki Saito
16 - Arno Verschueren
18 - Kolbeinn Thordarson
21 - Milan Troonbeeckx
23 - Yannick Vandersmissen
26 - Vinicius De Souza Costa
29 - Marlos Moreno
30 - Daniël Grimshaw
70 - Anass Zaroury
Opstelling Lierse Kempenzonen1 - Bernd Brughmans
3 - Ben Santermans
6 - Tibeau Swinnen
8 - Ayyoub Allach
19 - Emile Samyn
20 - Scott Bitsindou
21 - Yentl Van Genechten
25 - Jo Gilis
26 - Brent Laes
29 - Jordy Gillekens
77 - Fessou Placca
Kaarten Lommel SK Yannick Vandersmissen (67')
Kaarten Lierse Kempenzonen Scott Bitsindou (18')
Jordy Gillekens (50')
Wissels Lommel SK69' - Koki Saito Manfred Ugalde
75' - Milan Troonbeeckx Diego Rosa
76' - Anass Zaroury Juan Bautista Cejas
Wissels Lierse Kempenzonen46' - Brent Laes Timo Cauwenberg
61' - Jo Gilis Sava Petrov
78' - Ben Santermans Jellert Van Landschoot
88' - Ayyoub Allach Jef Van Der Veken

 
 
Verslag

Liam Manning mocht terug plaatsnemen op de Lommelse bank. Hij kon geen beroep doen op geschorste Laurent Lemoine. Zijn plaats achterin werd ingenomen door Vinicius Souza. Kolbeinn Thordarson keerde terug in de ploeg waardoor Arno Verschueren achter onze spits Koki Saito kon acteren. Jordan Attah Kadiri moest zich tevreden stellen met een plekje op de bank.


Lommel nam meteen het initiatief in deze partij en de jongens van Tom Van Imschoot organiseerden zich op eigen helft. De eerste kans kwam van de voet van Marlos Moreno. Na een snelle dribbel schoot hij in het zijnet. Bij de eerste tegenprik van de bezoekers was het onmiddellijk raak. Allach kon zich doorzetten en zijn voorzet kwam voor de voeten van de volledig vrijstaande Van Genechten die niet twijfelde, 0-1. Lommel was nu toch even van slag en kon onvoldoende tempo ontwikkelen om de bezoekende organisatie te ontgrendelen. Yannick Vandersmissen probeerde het met een vrije trap, maar Brughmans kon de bal klemmen. De bezoekende doelman had meer problemen met een stevig schot van Robin Henkens. Marlos Moreno zag even later een voorzet-schot net voorbij de verste paal vliegen. De gelijkmaker kwam er dan toch. Een vlotte combinatie tussen Arno Verschueren, Koki Saito en Marlos Moreno kwam bij Kolbeinn Thordarson terecht. Onze jonge Ijslander schoot de bal hard tegen de touwen, 1-1. De bezoekers toonden zich nog gevaarlijk voor de rust met een kopbal van Placca die rakelings naast ging. Ook Lommel kwam nog dichtbij een voorsprong. Opnieuw was het Marlos Moreno die doorging op de rechterflank. Anass Zaroury kon de schitterende voorzet niet verzilveren. 


Na de rust trok de thuisploeg meteen richting het bezoekende doel. Koki Saito pakte uit met een snelle dribbel en een laag schot. Brughmans kende er de nodige moeite mee. Aan de overkant stelde Placca Daniel Grimshaw op de proef. Marlos Moreno kreeg met Cauwenberg een nieuwe rechtstreekse tegenstander maar ook nu bleef onze Colombiaanse dribbelaar voor gevaar zorgen. Ook op zijn schot lag Brughmans in de weg. De thuisploeg leek dan toch verdiend op voorsprong te komen wanneer Marlos Moreno al even knap als de voorzet van Robin Henkens de bal in doel verlengde. Helaas ging de vlag de lucht in. Op de beelden leek het toch een geldig doelpunt te zijn. Eén van de vele ex-Lommelaars, Bitsindou, kopte een hoekschop net over doel. Liam Manning bracht enkele verse krachten tussen de lijnen. Manfred Ugalde loste Koki Saito af in de spits en even later zagen we Juan Bautista Cejas en een debuterende Diego Rosa hun opwachting maken. Robin Henkens had dus nog zijn assist van de avond te goed en die kwam er ook. En wat voor één! Met een heerlijke bal zette hij Arno Verschueren richting Brughmans. Hij omspeelde de doelman en bracht Lommel op een 2-1 voorsprong. De bezoekers probeerden via heel wat lange ballen nog iets te doen aan de achterstand maar gevaarlijk werden ze niet meer.


Lommel hield de drie punten verdiend in eigen huis. Met twee knappe doelpunten werd een vroege achterstand uitgewist. Zaterdag maken onze jongens de verplaatsing naar de fiere leider Union. We kijken alvast uit naar deze ontmoeting!