NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE19'
16
feb
Wedstrijd - Verslag Strijdend Lommel neemt punt mee na knappe prestatie! Ondanks dat er geen optimale voorbereiding aan vooraf ging, zette Lommel een knappe prestatie neer in 't Kuipje. Onze jongens hadden het beste van het spel en ook de betere kansen. Echter ontbrak het tikkeltje scherpte in de waarheidszone en werden we ook niet geholpen met een onterecht afgekeurd doelpunt. 1-1 57' Lukas Van Eenoo 1-0
82' Glenn Neven 1-1
Opstelling KVC Westerlo2 - Pietro Perdichizzi
7 - Lukas Van Eenoo
9 - Atabey Cicek
11 - Ange-Freddy Plumain
16 - Léo Seydoux
18 - Kouya Mabea
20 - Noël Soumah
25 - Igor Vetokele
28 - Simon Paulet
35 - Berke Özer
55 - Tuur Dierckx
Opstelling Lommel SK3 - Laurent Lemoine
6 - Glenn Neven
7 - Robin Henkens
16 - Arno Verschueren
19 - Jordan Attah Kadiri
21 - Milan Troonbeeckx
23 - Yannick Vandersmissen
26 - Vinicius De Souza Costa
29 - Marlos Moreno
30 - Daniel Grimshaw
70 - Anass Zaroury
Kaarten KVC Westerlo Léo Seydoux (58')
Léo Seydoux (88')
Kaarten Lommel SK Laurent Lemoine (37')
Wissels KVC Westerlo68' - Ange-Freddy Plumain Ambroise Gboho
84' - Igor Vetokele Baris Alici
90' - Tuur Dierckx Christoffer Remmer
Wissels Lommel SK71' - Milan Troonbeeckx Kolbeinn Thordarson
72' - Jordan Attah Kadiri Koki Saito

 
 
Verslag

Door COVID-19 ontbraken er enkele spelers en ook bij de technische staff moest er gepuzzeld worden. Vladan Kujovic en Stijn Wuytens waren de mannen die onze troepen aanstuurden bij afwezigheid van Liam Manning en Peter van der Veen. In de herschikte basiself zagen we het debuut van doelman Daniel Grimshaw en een eerste basisplaats voor Milan Troonbeeckx. Arno Verschueren startte als rechtsachter en Yannick Vandersmissen nam de plaats in van Kevin Kis. Ook topschutter Manfred Ugalde was nog niet beschikbaar.


In het eerste halfuur zagen we bij beide ploegen goede intenties aan de bal maar de opbouw verliep vrij voorzichtig en de organisaties stonden goed op punt. Het waren dan ook eerder schuchtere pogingen dat we konden noteren. Anass Zaroury zorgde voor het eerste gevaar maar zijn schot plakte stevig tegen het lichaam van Özer. Aan de overkant moest Daniel Grimshaw zich tonen op een gevaarlijke voorzet van Dierckx. De volgende ballen die hij te verwerken kreeg waren al iets lastiger. De kopbal van Perdichizzi sloeg hij met de vuisten uit doel en ook bij de poging van Cicek stond onze jonge Engelsman op de juiste plek. In het slotkwartier kwamen de bezoekers toch feller aandringen. Robin Henkens pakte uit een stevige streep. Özer ranselde de bal uit de hoek. De hieropvolgende hoekschop werd door Arno Verschueren maar net voorlangs gekopt. Even later slalomde Marlos Moreno door de Westelse verdediging. Hij kraakte helaas zijn schot en de bal hobbelde naast het doel. Aan de linkerzijde was er een knappe dribbel van Anass Zaroury. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Milan Troonbeeckx en deze keer was Özer wel geklopt. Perdichizzi zorgde nog voor een ultieme redding op de lijn. Een voorsprong zat er dus wel degelijk in voor onze jongens maar we gingen de rust in zonder doelpunten.


Het eerste kwartier van de tweede helft had veel weg van de start van de eerste. Beide ploegen namen rustig de tijd bij het opbouwen en probeerden uit te pakken met enkele speldenprikken. De eerste kwam er via Dierckx maar hij kon niet echt afdrukken. Net voor het uur was het wel prijs voor de thuisploeg. Cicek profiteerde van Lommels balverlies en gaf Van Eenoo de 0-1 op een presenteerblaadje. Lommel bleef niet bij de pakken zitten en even later leek de gelijkmaker al een feit. Via Marlos Moreno viel de bal voor de voeten van Glenn Neven die bal in doel schoof. Maar de lijnrechter stak plots de vlag in de hoogte. Onterecht zo bleek want onze captain stond absoluut niet in buitenspel. Even later ging Anass Zaroury vlot voorbij zijn tegenstander maar vanuit een scherpe hoek schoot hij voorlangs. Lommel bleef nu de druk verhogen en bracht twee frisse krachten in het veld. Koki Saito en Kolbeinn Thordarson namen de plaats in van Jordan Attah Kadiri en Milan Troonbeeckx. Onze Ijslander was trouwens meteen gevaarlijk maar ook hij kende geen geluk bij de afwerking. Tien minuten voor tijd nam Marlos Moreno de bal vol op de slof maar via een Westelse voet verdween de bal in hoekschop. Deze hoekschop werd door Anass Zaroury op het hoofd van Glenn Neven geschilderd en deze keer was het echt prijs, 1-1! Een meer dan verdiende gelijkmaker. Met nog enkele minuten op de klok kreeg Seydoux een tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Lommel ging nog opzoek naar de drie punten maar Özer bedreigen zat er niet meer in.


Onze jongens kunnen terugblikken op een sterke prestatie. Ondanks de nodige vraagtekens stond er een strijdbaar team op het veld. Achteraf leefde dan ook het gevoel dat er meer in zat. Zondag gaan onze jongens opzoek naar een nieuwe driepunter in de thuiswedstrijd tegen Lierse Kempenzonen.