NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE24'
18
maa
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes Lierse Kempenzonen! Vijf punten is het verschil tussen Seraing en Lommel. Willen onze jongens blijven meestrijden voor de tweede plaats dan is winst zaterdagavond een must. Na de mindere prestatie tegen Club NXT zagen we zondag een sterk collectief op en over Westerlo gaan. Zaterdag willen onze jongens opnieuw het beste van zichzelf geven op het veld van Lierse Kempenzonen. -

Wist je dat?


Bij Lierse Kempenzonen werd er een flesje champagne open getrokken na de algemene vergadering die de Pro League dinsdag hield. De Pallieters kregen immers te horen dat ze sowieso een jaar langer in 1B mogen aantreden. Op sportief vlak kent Lierse een mager jaar en in principe wenkte de degradatie naar Eerste Nationale. Maar: omdat er in Eerste Nationale omwille van corona amper werd gevoetbald, is er geen stijger uit die reeks. Daarom besliste de Pro League nu formeel dat Lierse in 1B mag blijven. 


Wist je dat?


Afgelopen vrijdag speelde Lierse Kempenzonen op het veld van Deinze. De prestatie was niet wat een serieus teleurgestelde Tom Van Imschoot ervan verwacht had. Aan de rust stond het al 2-0 voor de thuisploeg. De bezoekers konder hier amper iets tegenover stellen. Na de rust kwam er toch een reactie maar scoren zat er niet in Challouk wist met zijn tweede doelpunt van de avond de 3-0 eindstand vast te leggen. Lierse Kempenzonen zal gebrand zijn om deze mindere prestatie zaterdag uit te wissen.

Opstelling Lierse Kempenzonen:
1. Bernd Brughmans, 3. Ben Santermans, 6. Tibeau Swinnen, 15. Mathieu Troonbeeckx (45’ 27. Timo Cauwenberg), 18. Jellert Van Landschoot, 19. Emile Samyn (14. Toon Janssen), 20. Scott Bitsindou, 26. Brent Laes, 28. Jamal Aabbou (74’ 9. Simon Vermeiren), 77. Euloge Fessou Placca, 88. Sava Petrov (45’ 25. Jo Gilis) 


Wist je dat?


In de eerste drie confrontaties wist Lierse Kempenzonen telkens op voorsprong te komen. In de eerste ontmoeting waren het Petrov en Allach de schutters van dienst. Maar Lommel wist met een penalty in de slotseconden nog 3-2 te winnen. Op het Lisp was het Placca die vrij snel in de wedstrijd wist te scoren. Nu waren het de drie Lommelse aanvallers, Manfred Ugalde, Marlos Moreno en Anass Zaroury, die orden op zaken stelden. Lommel won zodoende met 1-3. Enkele weken terug scoorde Van Genechten aan de tweede paal de 0-1. Kolbeinn Thordarson scoorde voor rust na een vlotte Lommelse aanval, 1-1. Arno Verschueren lukte de winning goal na een prachtige assist van Robin Henkens, 2-1. 


Wist je dat?


Nico Van Kerckhoven is bij Lierse assistent-trainer van Tom Van Imschoot. In 1988 verhuisde hij van KFC Lint naar Lierse SK. Hij maakte deel uit van het team van Erik Gerets dat in 1997 kampioen speelde. In 1998 maakte hij de overstap naar Shalke 04. In het seizoen 2004-2005 verdedigde hij de kleuren van Borussia Mönchengladbach. Daarna keerde hij terug naar België, naar KVC Westerlo. In 2010 hing hij na 5 seizoenen Westerlo zijn schoenen aan de haak. Daarna ging hij aan de slag bij zijn grote liefde, Lierse SK. Hij was er actief als jeugdtrainer en scout en ondertussen enkele seizoenen als assistent trainer. Ook na het faillissement in 2018 kon de nieuwe fusieclub een beroep doen op het clubicoon.