NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE21'
26
feb
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes Union! Onze jongens staan voor een moeilijke maar mooie uitdaging met de verplaatsing naar de leider. Het team van Felice Mazzu kan de titel al ruiken. Lommel gaat met een gezonde portie vertrouwen en goesting de strijd aan. En natuurlijk willen wij die drie punten mee naar huis nemen. -

Wist je dat?


Trofee Jules Pappaert of Pappaertbeker is een Belgische voetbaltrofee die sinds 1953 jaarlijks wordt uitgereikt aan een club uit EersteTweede of Derde Klasse. De club die de langste, onafgebroken reeks met ongeslagen wedstrijden neerzet, mag de trofee in ontvangst nemen. De prijs wordt uitgereikt door La Dernière Heure/Les Sports en is vernoemd naar de gewezen voetballer Jules Pappaert. Hij was gedurende de jaren 1930 de aanvoerder van Union Sint-Gillis. In die periode zette Union een reeks van 60 ongeslagen wedstrijden neer. Tot op heden is dat een record. Het leverde de Brusselse club de bijnaam Union 60 op. In 2006 won onze club (KVSK United) deze trofee door maar liefst 42 wedstrijden ongeslagen te blijven. Dit is zelfs de langste ongeslagen reeks sinds de prijs in 1953 wordt uitgereikt!


Wist je dat?


Van een sterke reeks gesproken. Union boekte tegen Seraing de achtste overwinning op rij in de competitie. De topper tussen het nummer 2 en 1 uit de rangschikking lag al snel in een beslissende plooi. In de vierde minuut prikte Undav een voorzet van Francois tegen de netten en niet veel later trapte Vanzeir een penalty perfect binnen. De Limburger is momenteel ook de topschutter van de reeks met 18 doelpunten. Hij scoorde al tegen elke tegenstander uit de reeks. 

Opstelling Union:
49. Moris, 4. Bager, 6. Nielsen, 9. Undav (76' Labeau), 11. Fixelles, 13. Vanzeir (83' Jordanov), 16. Burgess, 17. Teuma (90' Mehlem), 19. François, 44. Van der Heyden, 94. Lapoussin


Wist je dat?


De eerste ontmoeting dit seizoen tussen beide clubs leverde 6 doelpunten op. De thuisploeg kwam op voorsprong via Vanzeir maar Lommel boog de score nog voor rust om. Sebastiaan Brebels via een knappe vrije trap en Jonathan Hendrickx op penalty waren de doelpuntenmakers van dienst. Hoewel Lommel niet slecht uit de kleedkamers kwam, wist de thuisploeg drie maal te scoren in de eerste twintig minuten van de tweede helft. Uitslag: 4-2.
Midden december volgde een meer gesloten duel aan de Gestelsedijk. Beide ploegen stonden goed georganiseerd te voetballen. Kapitein Teuma kwam goed weg wanneer hij uitpakte met een stevige fout op Marlos Moreno. Achteraf werd hij hiervoor twee duels geschorst. De bezoekers gingen met de drie punten aan de haal wanneer Labeau 24 seconden na zijn invalbeurt wist te scoren. Uitslag 0-1.


Wist je dat? 


De Brusselse volksclub is in handen van de Britse gokmiljardair Tony Bloom, alias The Lizard. De hagedis dus, omdat Bloom altijd het hoofd koel houdt. Bloom is een voormalige professionele pokeraar die zijn fortuin vergaarde met het bedrijf Starlizard, gespecialiseerd in advies aan gokkers en gokbedrijven. Zijn holding bezit ook de Engelse club Brighton & Hove Albion. Die nam de flamboyante zakenman in 2009 over als derdeklasser. Nog geen tien jaar later eindigt Brighton comfortabel op de vijftiende plaats in de Premier League, de sterkste voetbalcompetitie ter wereld.