NIEUWS PLOEG WEDSTRIJDEN SHOP TICKETS
SELECT * FROM album WHERE albumTag='#20202021_COMPETITIE9'
29
okt
Wedstrijd - voorbeschouwing Wist je datjes Lierse Kempenzonen! Morgenavond maken onze jongens de verplaatsing naar Lier. Op het Lisp nemen we het op tegen Lierse Kempenzonen. -

Wist je dat?


Lierse Kempenzonen hun wedstrijden afwerkt in het Herman Vanderpoortenstadion. Het was van 1925 tot 2018 de thuisbasis van Koninklijke Lierse Sportkring Vanaf het seizoen 2018-2019 speelt Lierse Kempenzonen zijn wedstrijden in het Herman Vanderpoortenstadion. Het stadion is vernoemd naar voormalige minister en burgemeester van Lier Herman Vanderpoorten. Voorheen heette het stadion "Lisperstadion" naar de wijk Lisp in Lier, waar het stadion gelegen is. Het stadion biedt plaats aan 13.539 toeschouwers


Wist je dat?


Tom Van Imschoot trainer is bij de Pallieters. Tom was in Lommel eerst actief als sportief directeur maar rolde al snel in de functie van T1. Na een degradatie in 2017 wisten we onder zijn leiding de promotie naar 1B te veroveren. De start van het seizoen 2018-2019 was fantastich en we vertoefden een tijdje bovenaan de rangschikking. Uiteindelijk wisten we het behoud in 1B af te dwingen na een 3-0 overwinning thuis tegen Tubeke. Tom kreeg het aanbod om T2 te worden bij KRC Genk. Samen met Felice Mazzu werd hij aan de kant geschoven. In maart van dit jaar maakte Lierse Kempenzonen de komst van Tom Van Imschoot bekend. De ambitie was oorspronkelijk om mee te strijden voor promotie in eerste nationale. Door de onverwachte wending afgelopen zomer zijn ze nu actief in 1B. 


Wist je dat?


De start van Lierse Kempenzonen mocht er zijn. De eerste vier matchen leverden meteen een knappe 7/12 op. Op het veld van Westerlo werd 0-0 gelijkgespeeld. Op eigen terrein wisten ze de eerste twee wedstrijden de punten thuis te houden. Zowel RWDM als Club NXT gingen puntenloos huiswaarts. In lommel werd er in de laatste seconde verloren. Jonathan Hendrickx was de killer van dienst vanaf de penaltystip. Daarna begon het toch stroever te lopen bij de Pallieters. In de beker werd er verloren op het veld van Olympic Charleroi. In de competitie toonden Seraing, Deinze en Union zich te sterk. De laatste wedstrijd op het veld van RWDM werd uitgesteld wegens heel wat coronagevallen bij de thuisploeg. 


Wist je dat?


Lierse roerde zich nog stevig op het einde van de transferperiode. Het versterkte zich ondermeer met Fessou Placca. Het was sportief directeur Herwig Van Lommel die in 2014 de Belgische voetbalcarrière van Fessou Placca lanceerde bij KFC Oosterzonen. Bij de club uit Oosterwijk speelde hij twee uitstekende seizoenen en werd hij al snel de revelatie in de Eerste Amateurklasse. Ook Jellert van Landschoot is inmiddels actief in Lier. De 23-jarige Belgische centrale middenvelder komt over van Club Brugge en tekende tot het einde van het seizoen. De in Kleit geboren van Landschoot is een jeugdproduct en voormalig jeugdinternational van Club Brugge. Bij blauw-zwart doorliep hij alle jeugdreeksen, en tekende hij in 2016 een profcontract voor de huidige landskampioen. Vorig seizoen kwam de jonge middenvelder op huurbasis uit voor NEC. Bij de Nijmeegse club speelde hij 24 wedstrijden, scoorde hij vier doelpunten en gaf hij zes assits.