FC Eindhoven start de eerste helft dominant wat resulteert in een gevaarlijk schot op doel van Van Landschoot dat door Michaël Clepkens gepakt wordt in de 15e minuut. Lommelse dreiging komt er na het halfuur als een hoekschop van Giel Deferm door Yassin Gueroui net over het thuisdoel gekopt wordt. Daarna komen de bezoekers beter in de wedstrijd, Laurens Vermijl zet zich door in het strafschopgebied, waarna Sam Valcke de bal laag naast het Eindhovense doel schuift.

Lommel komt met de schrik vrij als een vrije trap van Kuiper de dwarsligger doet trillen en even later van den Boomen hard over doel trapt. In een evenwichtige slotfase van de eerste helft wordt en niet gescoord zodat er met een 0:0 op het scorebord gerust wordt.

Na de rust krijgt Glenn Daniëls de kans om zijn kunnen te tonen in doel in plaats van Michaël Clepkens. Net zoals in de eerste helft neemt FC Eindhoven meteen het initiatief, eerst keert Glen Daniëls nog een schot van Lieder, maar daarna is raak voor de thuisploeg als Deschilder na een solo-actie de bal in doel trapt in de 52e minuut, 1:0.

Lommel reageert met een schot naast het Eindhovense doel van Alexandre De Bruyn, gevolgd door een warrige fase na een hoekschop die net niet binnen getikt kan worden. De bezoekers gaan op zoek naar de gelijkmaker en even later gaat een schot van Sam Valcke net over doel.

In de 65e minuut voert trainer Wouter Vrancken dan 6 vervangingen door en de nieuwe jongens staan nog maar net op het veld of Lommel SK kijkt tegen een 2:0 achterstand aan als Swinnen, op voorzet van Horsten de bal voorbij Glenn Daniëls schuift.

FC Eindhoven neemt vanaf dat moment de partij volledig in handen. Een gevaarlijk schot van Lierder wordt nog gekeerd door Glenn Daniëls en een hoekschop van van den Boomen suist voorbij het bezoekende doel. Het eindverdict valt in de 71e minuut als een pegel van Da Silva van buiten de rechthoek in de rechterkruising verdwijnt, 3:0.

Zo verliest Lommel SK de oefenwedstrijd met duidelijke 3:0 cijfers van een sterk FC Eindhoven, dat verder in de voorbereiding staat dan de Noord-Limburgers.

Volgend weekend wacht Lommel SK een eerste wedstrijd met inzet met een bekerpartij tegen ofwel FC Gullegem of ES Wellinoise. Afhankelijk van de tegenstander wordt de wedstrijd op zaterdagavond of zondagnamiddag gespeeld.

Michaël Clepkens (46’ Glenn Daniëls), Jeffrey Ket (46’ Axel Swerten), Glenn Neven, Gilles Ruyssen, Timo Cauwenberg, Yassin Gueroui (65’ Jordi Maus), Giel Deferm (65’ Sebastiaan Brebels), Laurens Vermijl (65’ Jentl Gaethofs), Alexandre De Bruyn (65’ Wouter Scheelen), Sam Valcke en Simon Vermeiren (65’ Stan Kolen)


Opstelling FC Eindhoven


Opstelling Lommel SK


Doelpunten

Wissels

Kaarten