Dezelfde elf als in de thuismatch tegen Oudenaarde beginnen aan de partij aan de Maaskant. Voor Glenn Neven is het zijn 150ste wedstrijd voor de Noord-Limburgers en bij de gastheren staat met Oguzhan Demirci een doelman tussen de palen met een Lommels verleden.

Het eerste gevaar van de westrijd komt van Lommel met een kopbal van Timo Cauwenberg net over het thuisdoel. Net voor kwartier is het echter Patro dat het eerste scoort, na een dieptepass van Lagrib is Allegria zowel Gilles Ruyssen als doelman Michaël Clepkens te snel af.

Na de 1:0 voorsprong trekt Patro nog meer een verdedigende muur op, waar Lommel tracht een opening in te vinden. De Lommelse druk levert een aantal kansen op, zo wordt een schot van Simon Vermeiren na voorbereidend werk van Wouter Scheelen afgeblokt. Daarna ziet Gilles Ruyssen een kopbal tegen de paal eindigen, waana Glenn Neven over het thuisdoel schiet. Even daarna vindt Jentl Gaethofs thuisdoelman Demirci op zijn weg naar de gelijkmaker.

Op een moment dat menig toeschouwer dacht dat er gerust ging worden met een 1:0 stand komt dan toch de 1:1 op het scorebord. In de blessuretijd van de eerste helft vindt Alexandre De Bruyn, na voorbereidend werk van Wouter Scheelen, met een lage schuiver naar de linkerbenedenhoek de netten.

Na de rust neemt een fysiek sterker Lommel de bovenhand en na een hoekschop van Jentl Gaethofs en een kopbal van Glenn Neven valt de 1:2 in de 50ste minuut, al is het thuisspeler Claessens die de bal als laatste beroert. Nog geen zes minuten later staat het 1:3, eerst kopt Glenn Neven nog tegen de paal na een vrije trap van Giel Deferm, maar Simon Vermeiren is er als de kippen bij om het leer binnen te tikken.

Een jeugdig Patro ondergaat vanaf dan de wet van de sterkste en na de 76ste minuut kijkt het tegen een 1:4 achterstand aan. Gilles Ruyssen klimt na een vrije trap van Timo Cauwenberg hoger dan iedereen en verslaat Demirci met een rake kopbal.

Voor het slotakkoord zorgen invallers Sebastiaan Brebels en Iebe Swers, middenvelder Brebels zondert Swers alleen af voor doel en die prikt de bal voorbij Demirci, 1:5.

Lommel SK wint zo, na een sterke tweede helft, verdiend bij Patro Eisden. Volgende week zondag spelen de jongens van Wouter Vrancken opnieuw op verplaatsing, uit bij Berchem Sport.

Opstelling Patro Eisden
O Demirci, C Harris, I Cavus, S Rubanguka, A Allegria, M Vardic, J Ella Ella, S Aerts, D Boiten (66), H Lagrib (81),

Opstelling Lommel SK
Yassin Gueroui, Jentl Gaethofs, Glenn Neven, Timo Cauwenberg, Jeffrey Ket, Michaël Clepkens, Gilles Ruyssen, Alexandre De Bruyn (62), Simon Vermeiren (75), Y Claessens (76), Wouter Scheelen (80),

Doelpunten
14' A Allegria 1-0
45' Alexandre De Bruyn 1-1
50' Y Claessens (own-goal) 1-2
56' Simon Vermeiren 1-3
76' Gilles Ruyssen 1-4

Wissels
62' - Alexandre De Bruyn (uit) Din Sula (in)
66' - D Boiten (uit) G Tsirlidis (in)
75' - Simon Vermeiren (uit) Sebastiaan Brebels (in)
76' - Y Claessens (uit) S Yosuf (in)
80' - Wouter Scheelen (uit) Iebe Swers (in)
81' - H Lagrib (uit) J Hoebregs (in)

Kaarten
Alexandre De Bruyn (23')
I Cavus (27')
D Boiten (65')