Ten opzichte van de vorige bekerpartij tegen FC Gullegem valt er één wijziging te noteren bij de Noord-Limburgers. De gebelesseerde Simon Vermeiren wordt vervangen door Wouter Scheelen.

De partij tegen de Luxemburgers wordt afgetrapt na een minuut stilte ter nagedachternis aan de slachtoffers van de terreuraanslagen in Spanje.

Lommel SK begint het best aan de wedstrijd wat na 7 minuten als resulteert in een vroeg openingsdoelpunt. Wouter Scheelen, die op de rechterflank diep gestuurd wordt door Jeffery Ket, zet de bal voor doel waar een attente Sam Valcke sneller is dan zijn bewaker en de bal in doel devieert, 1:0.

De thuisploeg domineert de partij, maar toch steken de bezoekers de neus aan het venster. Doelman Michaël Clepkens laat zich echter niet verrassen op een schot van Gilson. Daarna heeft kapitein Wouter Scheelen een goede mogelijkheid, maar zijn kopbal na een voorzet van Jentl Gaethofs gaat naast het bezoekende doel.

Vervolgens behoedt doelman Descamps Mormont voor een hogere achterstand, door eerst een schot van Alexandre De Bruyn uit zijn doel te slaan en daarna een schot van Jentl Gaethofs onschadelijk te maken. Ook de Lommelse goalie Michaël Clepkens is bij de pinken als hij een doorgebroken Hebette afstopt.

De Luxemburgers, die af en toe vrij potig voor de dag komen, dreigen daarna nogmaals via een bedrijvige Hebette, maar deze mist zijn kopbal. Ook Lommel SK steekt voor de rust nog twee keer de neus aan het venster: Jentl Gaethofs trapt net naast het bezoekende doel en Alexandre De Bruyn kan een individuele actie niet belonen met een doelpunt.

Bij de rust staat er een verdiende 1:0 op het bord, na een eerste helft waarin de thuisploeg het gevaarlijkst voor de dag komt, maar de kansen niet afmaakt. Mormont weert zich goed en voetbalt bij momenten goed mee.

In de tweede helft zijn echter de Luxemburgers een vogel voor de kat.

Jentl Gaethofs verdubbelt de voorsprong in de 52e minuut op aangeven van Sam Valcke. Daarna is het de beurt aan Alexandre De Bruyn om net voor het uur de 3:0 aan te tekenen, na voorbereidend werk van Wouter Scheelen.

In het slotkwartier gaan de bezoekers helemaal kopje onder, als in de 76e minuut Wouter Scheelen de 4:0 scoort na een voorzet van Jentl Gaethofs. Daarna zorgt Sam Valcke voor zijn hattrick met nog twee treffers in de 82e en 84e minuut. Het orgelpunt van de avond komt van Wouter Scheelen, die met een strafschopdoelpunt, de 7:0 eindstand op het scorebord zet.

Door deze ruime 7:0 overwinning tegen RRC Mormont kwalificeert Lommel SK zich voor de volgende ronde van de Croky Cup waarin het uitkomt tegen het naburige Dessel Sport. De reeksgenoot uit de 1e amateurliga knikkerde Sporting Hasselt uit de beker met overtuigende 5:0 cijfers.

Opstelling Lommel SK
Michael Clepkens, Gilles Ruyssen, Yassin Gueroui, Wouter Scheelen, Sam Valcke, Jeffrey Ket, Timo Cauwenberg, Jentl Gaethofs, Glenn Neven, Giel Deferm (64), Alexandre De Bruyn (73),

Opstelling RRC Mormont
Denis Crevecoeur, Julien Doutreloup, Antony Spinosa, Garvin Volvert, Nicolas Prévot, Benoit Henrotay, Sacha Linchet, Michaël Descamps, Benjamin Simon (45), Justin Hebette (60), Sebastien Gilson (61),

Doelpunten
7' Sam Valcke 1-0
52' Jentl Gaethofs 2-0
59' Alexandre De Bruyn 3-0
76' Wouter Scheelen 4-0
82' Sam Valcke 5-0
84' Sam Valcke 6-0
87' Wouter Scheelen 7-0

Wissels
45' - Benjamin Simon (uit) Bruno Lannoy (in)
60' - Justin Hebette (uit) Charles Godelaine (in)
61' - Sebastien Gilson (uit) Bryan Clemens (in)
64' - Giel Deferm (uit) Sebastiaan Brebels (in)
73' - Alexandre De Bruyn (uit) Laurens Vermijl (in)

Kaarten
Benoit Henrotay (22')
Justin Hebette (44')
Alexandre De Bruyn (49')
Nicolas Prévot (50')
Denis Crevecoeur (53')