Een in vorm verkerend Lommel SK ontvangt Dessel Sport in de derde Kempische streekderby. Tom Van Imschoot kiest voor dezelfde elf die vorige speeldag Knokke versloegen. Bij de Desselaars staan Toon Lenaerts en Thomas Jutten, beiden ex-Lommel United, aan de aftrap.

Sula zorgt voor het eerste doelgevaar. De Bruyn mist een voorzet van Valcke, maar Sula kan oppikken. Sula kapt naar binnen, maar zijn schot is gekraakt en kan Kustermans niet bedreigen.

Net na het kwartier krijgt de thuisploeg een strafschop nadat Lenaerts de doorgebroken Sula neerhaalt in het strafschopgebied. Scheelen zet zich achter de bal en onze kapitein schiet de 1:0 voorbij Kustermans.

Dessel probeert Lommel onder druk te zetten maar tot grote kansen komen de Kempenaars niet. Integendeel, het is Lommel dat de eerste helft afsluit met een schot over doel van Scheelen.

Valcke zorgt voor het eerste kansje in de tweede helft. Hij wordt vrijgespeeld door Sula en schiet zwak op Kustermans. Het schot illustreert de onmondigheid van het Lommelse middenveld.

Een onmondig Lommel en Dessel krijgen geen voet meer aan de grond in de tweede helft wat een zuinige overwinning oplevert voor onze jongens. Volgende week maken we de verplaatsing naar Deinze. Supporters op post !!!

Opstelling Lommel SK
Michael Clepkens, Giel Deferm, Gilles Ruyssen, Glenn Neven, Iebe Swers, Alexandre De Bruyn, Sebastiaan Brebels, Din Sula, Sam Valcke (64), Yassin Gueroui (81), Wouter Scheelen (83),

Opstelling KFC Dessel Sport
Wim Kustermans, Mike Smet, Toon Lenaerts, William Baeten, Kevin Janssens, Kristiaan Haagen, Marvin Ofori Appiah, Thomas Jutten, Ruben Tilburgs, Ratko Vansimpsen (62), Ben Yagan (72),

Doelpunten
18' Wouter Scheelen 1-0

Wissels
62' - Ratko Vansimpsen (uit) Jari Breughelmans (in)
64' - Sam Valcke (uit) Thomas Azevedo (in)
72' - Ben Yagan (uit) Charita Njengo Mandeng (in)
81' - Yassin Gueroui (uit) Ben Santermans (in)
83' - Wouter Scheelen (uit) Jentl Gaethofs (in)

Kaarten
Toon Lenaerts (18')
William Baeten (34')
Yassin Gueroui (54')
Thomas Jutten (68')
Sebastiaan Brebels (89')