Geschiedenis
Club
Geschiedenis
1. Het ontstaan

Lommel SK ontstaat in de lente van 2003 als KVSK United Overpelt-Lommel nadat de restanten van het in 2003 ter ziele gegane KFC Lommelse SK samen gaan met de buren van derdeklasser Koninklijke Vlug en Vrij Overpelt-Fabriek onder stamnummer 2554. Als clubkleuren wordt gekozen voor een samenvoeging van de 4 kleuren van beide clubs: rood, blauw, groen en wit.

2. Derde Klasse

In het debuutseizoen 2003-2004 behaalt de club, afgekort KVSK United, aanvankelijk getraind door Rudi Tielemans, waarna Luc Beyens overnam, een tweede plaats in de competitie en mist het op een haar de promotie naar tweede klasse.In het daaropvolgende seizoen 2004-2005 maakt de Noord-Limburgse club de uitgesproken ambities waar. Onder leiding van trainer Luc Beyens en routiniers als Frank Machiels, Philip Haagdoren, Marcos Pereira en Mirek Waligora speelt het in de lente van 2005 voor een 5.000 tal toeschouwers kampioen tegen KSK Tongeren. Bovendien behaalt het deze titel met 78 op 90 punten en blijft het het ganse seizoen ongeslagen in de competitie.

3. De start in Tweede Klasse, een verhaal van ups en downs

Voor haar eerste seizoen in tweede klasse haalt KVSK United als trainer Peter Balette binnen en gaat de club op haar elan verder, wat meteen de eerste periodetitel oplevert na een 0:1 overwinning tegen KSK Ronse.

Als gedurende hetzelfde seizoen gouwgenoot Beringen Heusden-Zolder de handdoek gooit, komt de ploeg in pole-position voor de titel. Deze ontsnapt hen echter na een 2:1 nederlaag op de laatste speeldag bij OH Leuven. Ook in de daaropvolgende daaropvolgende eindronde wordt aan het kortste eind getrokken, ten nadele van eersteklasser Lierse SK.

4. Moeilijkste seizoen

Het tweede seizoen in tweede klasse wordt echter het moeilijkste in de prille geschiedenis van de club. Bij de winterstop staat KVSK United op een teleurstellende 13e plaats met 19 punten en wordt trainer Peter Balette doorgestuurd voor René Trost. De Nederlander krijgt echter ook niet de ploeg op de rails en gooit zelf de handdoek in de ring na een ondermaatse 2 op 18. Clubicoon Philip Haagdoren, bijgestaan door Vital Vanaken behoedt uiteindelijk de club voor een degradatie naar derde klasse.

Voor het seizoen 2007-2008 trekt men aan de Gestelsedijk oefenmeester Guido Brepoels aan wat resulteert in een vierde plaats in de eindafreking en een deelname aan de eindronde voor promotie naar eerste klasse. In deze eindronde die gewonnen wordt door AFC Tubize behaalt het echter een derde plaats, waarna Guido Brepoels overstapt naar provinciegenoot STVV.

5. Een tweevoudig Gouden Schoen als trainer

Voormalig Lommel SK-trainer Dany David wordt dan enigszins verrassend de nieuwe trainer voor het seizoen 2008-2009, maar nadat er slechts 20 punten uit 19 wedstrijden behaald worden zet de Gelenaar een stap opzij. Tweemalig Gouden Schoen-winnaar Franky Van der Elst wordt zijn opvolger en de ex-Rode Duivel loodst de club naar een de hogere middenmoot als eindpunt.In het seizoen 2009-2010 beleeft KVSK United een succesjaar, het legt lang het ongenaakbare K Lierse SK het vuur aan de schenen om uiteindelijk als tweede in de competitie te eindigen. In de daarop volgende eindronde weet de club beslag te leggen op de derde plaats. Tijdens het seizoen, op 25 november 2009 wordt besloten dat KVSK United, nadat het stadsbestuur van Lommel een nieuwe financiële overeenkomst met de club goedkeurt, de naam Lommel prominenter gaat opnemen in de clubnaam vanaf het seizoen 2010-2011. Als na afloop van het seizoen Racing Mol-Wezel wordt opgeslorpt is de nieuwe naam een feit: Lommel SK! Ook het Stedelijk Sporststadion begint met de benaming Soevereinstadion aan een tweede leven. Het seizoen 2010-2011 verloopt zelfs nog succesvoller voor de Noord-Limburgers, spelers als Bjorn Sengier, Robin Henkens, Guy Dufour, Jason Oost, Thomas Azevedo en Jeroen Ketting komen tot volle ontbolstering. Na lange tijd aan de leiding gestaan te hebben in de rangschikking snoept echter OH Leuven de kampioenstitel weg. In de daaropvolgende eindronde is het Waasland-Beveren dat de promotie naar de Jupiler League verzekert. Het mislopen van de promotie betekent meteen het einde van een generatie, want bijna de volledige basiself van Lommel SK zoekt andere sportieve oorden op.

6. De jeugd is onze trots!

Met een sterk verjongde kern vat Lommel SK het seizoen 2011-2012 aan, maar ziet eerst prijsschutter Jeroen Ketting en later ook de succesvolle en populaire coach Franky Van der Elst vertrekken. Assistent-trainer Philip Haagdoren neemt over en onder zijn leiding behaalt het jeugdige gezelschap een verdienstelijke vijfde plaats in de eindafrekening.

Voor het seizoen 2012-2013 gaat Lommel SK op de ingeslagen weg verder en worden ook enkele oude bekenden als Dieter Dekelver en Wouter Scheelen teruggehaald. Na een aanvankelijk veelbelovende start, zakken de Noord-Limburgers echter terug naar de middenmoot. Als dan ook spits Alessandro Cerigioni tijdens de wintertransferperiode overstapt naar OH Leuven en een magere 0 op 12 volgt, kunnen de sportieve ambities opgeborgen worden.

Dankzij de inbreng na de winterstop van KRC Genk- huurling Leandro Trossard en de ontbolstering van Hans Vanaken speelt Lommel SK nog een sterk seizoenseinde met een zesde plaats als resultaat in de eindstand. Het Lommels goudhaantje Hans Vanaken ziet zijn sterke prestaties beloond worden met een transfer naar eersteklasser KSC Lokeren Oost-Vlaanderen.

7. Een nieuw decennium in met Stijn Vreven aan het roer

In april 2013 maakt de club bekend dat Philip Haagdoren een stap terug zet om weer assistent-coach te worden. Het hoofdtrainerschap wordt vanaf het seizoen 2013-2014 overgenomen door Stijn Vreven. Onder zijn leiderschap speelt Lommel SK een sterk seizoen wat bekroond wordt met een verdienstelijke vijfde plaats.

In het seizoen 2014-2015 doet Stijn Vreven en Lommel SK het nog beter. Tot op de voorlaatste speeldag strijdt het mee voor de titel, maar ziet die uiteindelijk gaan naar gouwgenoot STVV In de daarop volgende eindronde is echter het vet van de soep en zo promoveert OH Leuven naar de Jupiler League.
8. Lang leve eerste klasse B!

Het seizoen 2015/16 was het laatste waarin de traditionele 'Tweede klasse' bestond in het Belgisch betaald voetbal. De KBVB maakte een splitsing tussen profvoetbal (24 clubsl) en amateurvoetbal. De acht best gerangschikte clubs in de Tweede klasse die voldeden aan de licentievoorwaarden voor het profvoetbal gingen net als de zestien profclubs uit de Eerste klasse deel uitmaken van het profcircuit. Trainer Bart De Roover werd aangesteld om de plaats in het profvoetbal te verzekeren, maar werd in februari 2016 doorgestuurd. Karel Fraeye nam het roer over en onder zijn leiding verzekerde Lommel SK zich van een plaats in de top 8. Onder andere door een uitzege bij Antwerp FC (0-1) en een scoreloos gelijkpel bij Lierse SK was Lommel een speeldag voor het einde zeker van de top 8 en het profbestaan.

Hoofdsponsors