Voor deze thuiswedstrijd van de achttiende speeldag voert trainer Tom Van Imschoot één wijziging door in de Lommelse basiself. De dinsdag tegen OHL geschorste Soufiane El Bounahi neemt zijn vertrouwde rechtsachterstek weer op, waardoor Laurens Paulussen terug naar de invallersbank verhuist.

Al na 3 minuten klimmen de bezoekers op voorsprong als Peyre met een gekruiste kopbal Gaëtan Coucke te grazen neemt. In de zevende minuut zwiept Robin Henkens een vrije trap voor doel die rakelings voorlangs het bezoekende doel gaat. Een ongelukkige botsing hoofd tegen hoofd met Niakate zorgt in minuut 13 ervoor dat Timo Cauwenberg na een lange blessurebehandeling van 6 minuten het veld op een draagbaar moet verlaten. Ref Vermeire bestraft het contact met een gele kaart.

De bezoekers steken daarna net voor het halfuur de neus aan het venster met een trap van Vega over het Lommelse doelkader. Union verdubbelt haar voorsprong in de 35e minuut als Fixelles door de thuisdefensie glipt en de bal op het hoofd van Ferber schildert en met een rake kopslag Gaëtan Coucke kansloos laat.

Lommel SK gaat rusten met een 0:2 achterstand in een eerste helft waarin het geen antwoord kon vinden op een efficiënter en dominant Union.

De eerste Lommelse dreiging na rust komt er via Robin Henkens in de 48e minuut als deze een een scherpe hoekschop vanop links voorlangs ziet gaan. De kans op de aansluitingstreffer volgt drie minuten later, bij een afvallende bal trap kapt Glenn Claes zich vrij, maar helaas eindigt zijn trap op doel tegen de rechterstaak. Even later snelt Niakate op de rechterflank alles en iedereen voorbij, gelukkig voor Lommel SK trapt hij zijn bal links naast het thuisdoel.

Vanaf het uur verwatert de partij en doelgevaar valt er pas te noteren in de slotfase van de wedstrijd. Z o is er enige opwinding vijf minuten voor tijd als na balverlies van Sebastiaan Brebels de bal over doel wordt gelepeld door Tau. In de 90e minuut komt Niakate nog alleen voor Gaëtan Coucke, maar de Lommelse doelman kan de bal in corner werken. Union-kapitein Perdichizzi wordt in blessuretijd nog uitgesloten na een tweede gele kaart.

Een sterker Union wint met 0:2 van Lommel SK.
Volgende zaterdag 15 december 2018 speelt Lommel SK thuis tegen KSV Roeselare.

Supporters op post!