Trainer Tom Van Imschoot voert in zijn basiself drie wijzigingen door. debutant Laurens Paulussen vervangt de geschorste Soufiane El Banouhi. Terwijl Laurens Vermijl en Thomas Azevedo in de ploeg komen in de ploeg voor Sebastiaan Brebels en Sam Valcke.

OHL zorgt voor het eerste wapenfeit van de wedstrijd. Een vrije trap komt bij Duplus en die gooit de bal voor doel waar Kehli de bal in doel kopt. De Leuvense vreugde is van korte duur, want het doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook Leonardo Miramar Rocha komt ook dicht bij een doelpunt, maar hij komt een teen te kort. Daarna krult Robin Henkens op zijn beurt krult een vrije trap net over het Leuvense doel. Een volgende kans komt er als Thomas Azevedo voorlangs schiet na een voorzet van Glenn Claes all duwt.

Uiteindelijk lukt de 0:1 toch, na een hoekschop verovert Glenn Neven het leder en zijn slim doorsteekballetje wordt door Leonardo Miramar Rocha voorbij thuisdoelman Gillekens gewerkt. De thuisploeg gaat op zoek naar de gelijkmaker en dreigt met een schot net naast het Lommelse doel van Kapustka.

Het is echter uitstel van executie, want Gorius krult een vrije trap van net buiten de rechthoek voorbij Gaëtan Coucke. Lommel is niet aangeslagen en reageert meteen met een goede aanval, Thomas Azevedo vindt Glenn Claes alleen voor doel, maar diens schot gaat link naast het Leuvense doel.

Net als in de partij van zaterdagavond wordt er gerust met een 1:1 stand op het scorebord, al zorgen de bezoekers voor meer doelgevaar dan de in met 3:1 verloren vorige wedstrijd.

OHL opent de tweede helft offensief, Hirst kopt een voorzet van Kehli voorlangs. Daarna komt Lommel SK opnieuw op voorsprong in de 67e minuut als de vrijstaande Leonardo Miramar Rocha een hoekschop van Robin Henkens via de deklat in doel buffelt, 1:2. Meteen de vijftiende seizoenstreffer (13 in de competitie) van onze topscorer.

Daarna heeft Glenn Neven de 1:3 aan de voet, maar de Lommelse kapitein kan een vrije trap van Robin Henkens niet in doel tikken. Het spel wordt harder en de duels bitsiger, toch houdt Lommel SK stand in een prangende slotfase.

Met deze belangrijke 1:2 overwinning kan Lommel SK met vertouwen de komst van Union SG tegemoet zien zondag a.s.

Supporters op post !