In de Lommelse selectie was er voor het eerst sinds lang weer plaats voor de uit blessure terugkerende Sam Valcke. Van de nieuwkomers kreeg Ben Santermans een plaats op de bank. Robin Henkens deed vrijdag een uur wedstrijdritme op bij de beloften. Voor hem kwam het duel tegen Aalst nog te vroeg.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam er na een hoekschop vanop links. Yassin Gueroui devieerde het leer tegen de paal. Op de tegenaanval trapte Van Tricht ver langs het doel van Clepkens. Op het kwartier probeerde kapitein Wouter Scheelen het met een plaatsbal, maar de debuterende doelman Devriendt reageerde alert.

Net op het moment dat Lommel stilaan de wedstrijd in handen nam, sloegen de Ajuinen keihard toe. Een verkeerde kaats van Vermeiren kwam pal in de voeten van De Rock terecht, die Clepkens omspeelde en de 0-1 droog binnenlegde. Bij dit doelpunt negeerde de scheidsrechter niet ten onrechte het vlagsignaal van zijn assistent.

De thuisploeg reageerde allerminst aangeslagen op deze opdoffer Eerst kopte Vermeiren een vrije trap van Scheelen net over. Enkele minuten later was het toch prijs toen Sula werd vrijgespeeld door Gueroui. Onze jonge aanvaller trapte het leer prachtig in de linkerbenedenhoek binnen: 1-1 bij rust.

Lommel startte de tweede helft met veel drang naar voor. Het was echter Clepkens die aan de overkant met een geweldige reflex de vrijstaande Mitu van een doelpunt hield. Op het uur kopte Ruyssen een hoekschop gevaarlijk naar doel, maar Devriendt redde knap.

Op een echt slotoffensief was het wachten tot het laatste kwartier. De gretig ingevallen Valcke dwong Devriendt tot een goede reddding. In de 88ste minuut voerde de eveneens ingevallen Vermijl een prachtig nummertje op. Hij nam de bal vanop zo'n 25 meter vol op de slof. Het leer spatte uiteen op de deklat. Net toen iedereen zich had neergelegd bij een gelijkspel, verkeek de bezoekende doelman zich op een hoge bal van Renson. Din Sula was er als de kippen bij en werkte ijskoud af: 2-1!

Op deze manier behaalde Lommel meteen zijn eerste zege van het nieuwe jaar. Op zondag 21 januari maken onze jongens de lastige verplaatsing naar Hamme. Supporters op post!