FCV Dender EH ontstond in 2005 uit de fusie van FC Denderleeuw EH en Verbroedering Denderhoutem. Het voorlopig sportief hoogtepunt van de fusieclub was een verblijf van twee seizoenen in de hoogste klasse gedurende de periode 2007-2009.

De voormalige assistent van Eric Van Meir (Lierse) en Frederik Vanderbiest (KV Oostende en Cercle Brugge), Chris Janssens is trainer van de club uit de Denderstreek. Hij heeft er de opdracht de club naar een eindrondeticket te loodsen.

Wil het die eindronde alsnog halen zullen de Oost-Vlamingen, zo lijkt althans, een tandje bijsteken om de top-vier te bereiken. Momenteel kampeert de promovendus op de dertiende plaats in het klassement.

Enkele bekende namen in de spelerskern zijn René Sterckx (ex-Anderlecht, Westerlo en Cercle Brugge) en Ridwane M’Barki, die vorig seizoen een half seizoen actief was in het Soevereinstadion.

In het huidige seizoen heeft Dender twee wedstrijden minder op de teller, omdat hun openingswedstrijd bij de buren van Eendracht Aalst werd uitgesteld. Op de vorige speeldag zagen de Oost-Vlamingen hun verre trip naar Virton eveneens uitgesteld worden door de barre weersomstandigheden.

Lommel SK won in de heenwedstrijd relatief vlot van Dender. De vraag is of onze jongens zich na de recente 2 op 12 vlak voor de jaarwisseling kunnen herpakken en zo met een positieve noot 2018 ingaan.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Chàtelet-Farciennes keert Yassin Gueroui terug uit schorsing.

Coach Tom Van Imschoot maakt zijn keuze uit volgende spelers:

Sebastiaan Brebels, Timo Cauwenberg, Michaël Clepkens, Glenn Daniëls, Alexandre De Bruyn, Jarno De Smet, Giel Deferm, Jentl Gaethofs, Yassin Gueroui, Jeffrey Ket, Stan Kolen, Jordi Maus, Glenn Neven, Jordan Renson, Gilles Ruyssen, Wouter Scheelen, Din Sula, Axel Swerten, Simon Vermeiren en Laurens Vermijl.

De wedstrijd in het Van Roystadion start om 20u00 en staat onder de deskundige leiding van de heer Verslycken, bijgestaan door de heren Schoenmaeckers en Van Caelenbergh

Supporters op post!