Voor de wedstrijd tegen de rode lantaarn wijzigt traiiner Tom Van Imschoot zijn basiself op twee plaatsen. Giel Deferm komt in de plaats van de geschorste Yassin Gueroui en Laurens Vermijl vervangt de niet volledig fitte kapitein Wouter Scheelen, die wel een stek op invallersbank krijgt.

Na een lange studieronde komen de bezoekers op voorsprong in de 23e minuut. Een slecht weggewerkte bal van Glenn Neven komt bij Manzinga terecht. De bezoekende spits troeft daarna Glenn Neven en Gilles Ruyssen af en duwt vervolgens de 0:1 onder de Michaël Clepkens in doel.

De thuisploeg heeft het moeilijk om het Henegouws blok te ontwichten. Een afstandsschot van Giel Deferm, dat net over doel gaat, is het gevaarlijkste wapenfeit van de thuisploeg tot aan de gelijkmaker.

Die komt er nadat ref Claes naar de strafschopstip wijst voor handspel van Henegouwse verdediger in de 38e minuut, Alexandere De Bruyn kwijt zich van de taak en verslaat doelman Minsart.

Net voor rust krijgen onze jongens nog een goede kans. Een voorzet van Iebe Swers komt eerst bij Din Sula, die vervolgens de bal doorsteekt naar Alexandre De Bruyn. De Brusselaar bezorgt het leer aan Laurens Vermijl die de bezoekende doelman niet kan verschalken.

Ook Manzinga steekt net voor de koffie nog de neus aan het venster, maar zijn schot gaat net over doel.

Bij de rust voert trainer Tom Van Imschoot twee wijzigingen door Wouter Scheelen neemt de plaats in van Iebe Swers en Simon Vermeiren vervangt Laurens Vermijl.

Daarna begint Lommel SK sterk aan de tweede helft. De ingevallen Wouter Scheelen zet zich door in het strafschopgebied, maar zijn schot strandt op de paal. Daarna probeert die andere invaller Simon Vermeiren het vanop 25 meter, maar zijn schot gaat net naast het Henegouwse doel. Een nieuwe poging van diezelfde Simon Vermeiren gaat even later rakelings over doel.

Simon Vermeiren is de bedrijvigste speler aan Lommelse zijde, bij een volgende poging duwt Mansart, in twee tijden, een schot van de aanvaller in hoekschop. Ook Manzinga laat nog een keertje van zich spreken, maar zijn poging is te zwak om Michaël Clepkens te verontrusten.

Daarna lukt het de thuisploeg niet meer om het bezoekend blok te ontwrichten, maar de winning-goal blijft uit. Zo speelt Lommel SK voor de tweede week op rij 1:1 gelijk en blijft al 4 weken wachten op een overwinning.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop maakt Lommel SK volgende zaterdag de verplaatsing naar FCV Dender EH.

Supporters op post.